Wiza na Filipiny

8 lutego 2019
[Głosów:1    Średnia:5/5]

Każdy turysta z Polski, który zamierza odwiedzić Republikę Filipin, jest zwolniony z konieczności posiadania wizy przy pobycie do 30. dni. Musi on jednak dysponować następującymi dokumentami: paszportem ważnym co najmniej sześć miesięcy, biletem powrotnym lub biletem do innego kraju, dokumentem potwierdzającym cel przyjazdu, a także środkami finansowymi na pokrycie kosztów pobytu. Kolejną ważną informacją jest fakt, że przyjezdny nie może przedłużyć pobytu bezwizowego.

Uwaga! Każdy, kto zamierza spędzić większą ilość czasu na Filipinach, powinien jeszcze przed wyjazdem wystąpić o wizę na okres do 59. dni. Wizę tę wystawiają m.in. filipińskie przedstawicielstwa dyplomatyczne oraz urzędy konsularne.

Zobacz Również

Komentarze