Wiza do Gambii

6 grudnia 2018
[Głosów:0    Średnia:0/5]

Wizy do Gambii są wydawane przez Konsulat Republiki Gambii w Warszawie. Obecnie turyści mają do dyspozycji dwa rodzaje wiz: wizy uprawniające do jednokrotnego przekraczania granicy, a także wizy do wielokrotnego przekraczania granicy. Wiza do Gambii jest ważna przez trzy miesiące od daty jej wystawienia.

Dokumenty niezbędne do uzyskania wizy

– Kopie stron paszportu.

Uwaga! Osoba ubiegająca się o wizę do Republiki Gambii jest zobowiązana do skopiowania:

• strony z imieniem i nazwiskiem,
• strony ze zdjęciem,
• strony z datą ważności,
• strony z klauzulą uprawniającą do przekraczania granic do wszystkich krajów świata,
• ostatniej strony dokumentu paszportowego.

– Poświadczenie biura podróży o zakupie powrotnego biletu lotniczego lub kopia biletu powrotnego.

– Duplikat zaświadczenia o przyjęciu szczepionki przeciwko Żółtej Febrze.

– Zdjęcia paszportowe (dwa).

– Kopia pozwolenia na pobyt w Polsce (Uwaga! Ostatni punkt nie dotyczy obywateli polskich).

Koszt uzyskania wizy

– Wiza uprawniająca do jednokrotnego przekraczania granicy – 200,00 złotych.

– Wiza uprawniająca do wielokrotnego przekraczania granicy – 250,00 złotych.

Ważne! Opłatę wizową należy uiścić przy odbiorze wizy.

Forma płatności: gotówka.

Zobacz Również

Komentarze