Gambia – paszport czy dowód osobisty?

6 grudnia 2018
[Głosów:0    Średnia:0/5]

Obywatele polscy, którzy zamierzają podróżować do Republiki Gambii, powinni legitymować się paszportami ważnymi minimum trzy miesiące. Muszą oni również wiedzieć, że przy wjeździe do kraju nie wymaga się okazania biletów powrotnych.

Uwaga! Władze graniczne mogą jednak poprosić podróżnych o okazanie środków finansowych niezbędnych na pobyt w Republice Gambii – kwota ta zazwyczaj wynosi 100,00 USD na dobę.

Wiza do Gambii

Wjazd do Gambii jest możliwy na podstawie wizy. Obecnie są wydawane dwa rodzaje wiz: wizy uprawniające do jednokrotnego przekraczania granicy, a także wizy do wielokrotnego przekraczania granicy.

Zobacz Również

Komentarze