Dubaj – paszport czy dowód osobisty?

6 listopada 2018
[Głosów:1    Średnia:5/5]

Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90. dni. w okresie pół rocznym, m.in. w celach: turystycznych, kulturalnych, naukowych oraz towarzyskich – wizyty u rodziny lub znajomych.

Kto może wjechać na terytorium Państwa Zjednoczonych Emiratów Arabskich (PZEA) bez posiadania wizy?

Przede wszystkim osoby, które legitymują się aktualnym dokumentem paszportowym, paszportem służbowym, paszportem specjalnym, a także paszportem dyplomatycznym. Ruch bezwizowy nie obejmuje natomiast osób, które legitymują się paszportami tymczasowymi.

Uwaga! Dokument paszportowy powinien być ważny jeszcze minimalnie sześć miesięcy od daty wjazdu do Państwa Zjednoczonych Emiratów Arabskich (PZEA).

 

Zobacz Również

Komentarze